Bij lichamelijke / psychische klachten

Loop je al een tijd met 'je Ziel onder je arm'? Vraag je je af waar je nu eigenlijk echt zelf behoefte aan hebt? doe je alles op de automatische piloot en heb je nergens zin in? herken je je in het steeds verder willen terugtrekken en liever niet meer aan sociale activiteiten wilt deelnemen? zie je overal

tegen op? bemerk je dat je geen beslissingen meer kunt nemen en deze uitstelt?.

Ben je nu op een punt aangekomen waarin je door de bomen het bos niet meer ziet?  

Als je dat gevoel / idee hebt en er niet meer zelfstandig uit komt en je herkent je in een van de onderstaande gevoelens / gedachten en/of ervaringen dan kan netwerk counseling m.b.v. het Relatiediagram uitkomst bieden.

 

Herken je je in een of meerdere  van de onderstaande aspecten?

- Je hebt het gevoel dat dingen je teveel overkomen

- Je ervaart spanningsklachten en/of lichamelijke klachten en/of grip kwijtraken (overspannen,

  burnout)

- Je hebt het gevoel dat je niet weet wie je eigenlijk bent of wat je wilt

- Je zou eigenlijk meer inzicht willen in je eigen gedrag/handelen in bijvoorbeeld (sociale) contacten

- Waarom haak ik steeds af?

- Je wilt werk en privé meer in balans wilt brengen

- Je registreert Stress/relationele/emotionele problemen, en bent vaker onverklaarbaar ziek

- Je hebt meerdere negatieve life-events meegemaakt en vindt het moeilijk om hier 'goed' mee om te

  gaan

- Je loopt 'rond' met veel oud zeer of aspecten die volgens je zelf nog aandacht verdienen

- Je hebt moeite met het verwerken van het verlies van een dierbaar persoon of van je gezondheid

 

Dit soort problemen kunnen leiden tot verschillende klachten. Misschien ben je vaak ziek of boos.

Of benoem je het als depressiviteit, als vastgelopen of overspannen zijn. Of voel je je angstig en alleen of verdrietig, slaap je niet goed, bemerk je dat je last hebt van concentratieproblemen.

Het kan zich ook uiten in lichamelijke klachten (veel hoofdpijn, duizeligheid, maag en darmklachten, schouder- nek en rugklachten), waar dan ook meestal geen oorzaak voor gevonden wordt.

Of ze zijn niet zo erg, waardoor je ze maar gewoon neemt voor wat ze zijn.

 

Het grootste deel van ons gevoelsleven en onze persoonlijke stabiliteit wordt immers bepaald door de mensen waarmee wij omgaan of om moeten gaan.

Ook als we alleen zijn worden onze gedachten en gevoelens vaak beïnvloed door de mensen waarmee wij ons verbonden voelen en waarmee wij omgaan of gingen. Wanneer er sprake is van onvrede, verslechterende gezondheidssituatie, problemen of ruzie zijn we geneigd de oorzaak te zoeken in karakter eigenschappen van ons zelf en/of van anderen. Niet zelden leidt dit tot eindeloos zoeken en proberen zonder dat er een bevredigend antwoord en/of oplossing wordt gevonden.

Dan biedt Netwerk Counseling met behulp van het Relatiediagram uitkomst.

 

Een Netwerk Counselingstraject helpt je de balans weer in je zelf te vinden, ervaringen die aandacht te geven die ze voor jou verdienen / nodig hebben zodat je ze kunt laten helen of in een ander perspectief kunt plaatsen.

Ieder mens wil graag gezond zijn en goed functioneren. Een gezond en goed functionerend mens voelt zich lichamelijk, geestelijk en sociaal-emotioneel in evenwicht.

Netwerk Counseling richt zich op het bereiken van dit evenwicht. Wil je dit evenwicht ook bereiken dan is Netwerk Counseling wat voor jou.

 

Na afronding van het counselingstraject heb je geleerd om op een respectvolle manier om te gaan met je zelf en anderen. Je weet wat jij echt nodig hebt om meer in evenwicht te blijven, zaken of te ronden en zal daar in de toekomst bij problemen ook als zodanig gaan handelen.

 

 

Bel of mail me indien je graag aanvullende informatie wilt hebben of een kennismakingsgesprek wilt inplannen.